2015-03-01 17:28:23• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár – ahogy 14 vándor látja

Alig három perces rövidfilmben igyekezett megragadni és bemutatni Szatmárnémeti és Szatmár megye szépségeit, látnivalóit egy tizennégy tagú fiatalból álló csapat, amelynek feltett célja, hogy bejárja és bemutatja az ország legtöbb megyéjét. Nézd meg a videót és mondd el a véleményed!

A Cikk-cakkban Románián keresztül" (Zig-zag prin Romania)  projektről már korábban beszámoltunk, amikor a 14 fiatal vállalta, hogy a Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnek segít kialakítani a maga önkéntes testületét.

A tíz fiúból és négy lányból álló csapat ugyanazokat a műhelyfoglalkozásokat látogatta Jászvásáron, onnan az ismeretség. A 19-28 év közötti fiatalok megalkották a képzeletbeli Ziggy-t és elhatározták, hogy annak nevében bejárják az ország több megyéjét. Igyekeznek megismerkedni közéleti személyiségekkel, egyesületekkel, vállalkozókkal. Ezt követően bemutató filmet készítenek és könyvet írnak az adott megyében eltöltött egy hónap tapasztalatairól, élményeiről.

Kalandjukat Botosani megyében kezdték, majd Suceava, Máramaros és Szatmár következett. Jelenleg pedig már Biharban vannak. Blogjukra viszont feltették Szatmár megyéről és Szatmárnémetiről forgatott három perces rövidfilmjüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: